Opiskelijaksi

Opetus Hierojaopistolla on todella laadukasta ja intensiivistä!

Haluatko lihashuollon ammattilaiseksi?

Koulutuskokonaisuutemme ensimmäinen kuukausi opiskellaan etänä. Etäopintojaksolla on anatomian teoriaopiskelun tueksi laadukkaat materiaalit ja opettajan tuki on saatavilla koko etäopintojakson ajan. Etäjaksolla opiskelu oman aikataulun mukaan. Lähiopinnot suoritetaan Hierojaopistolla Fuengirolassa, Espanjassa. 

Teoriaopintoja jatketaan koko koulutuksen ajan käytännönopetuksen rinnalla. Opintojen edetessä käytännönharjoittelun tueksi oppilaamme suorittavat käytännön asiakaspalvelua praktiikallamme Fuengirolassa. Opiskelu on intensiivistä ja laadukas opetus näkyy selkeästi opiskelijoidemme anatomian tietämyksessä sekä käytännön hieronnassa.

Hierojakoulutuksestamme valmistuttuaan opiskelijamme ovat jatkaneet uraansa perustamalla oman hieronta-alan yrityksen tai hakeutuneet suoraan työelämään hoitoalalle. Opiskelijamme ovat myös jatkaneet  mm. Osteopaatin, Fysioterapeutin tai liikunnanohjaajan opintolinjoille.

Seuraava ammattitutkintoon valmentava hierojakoulutus 2.9.2024 - 26.4.2025!

Yhteistyömme suomalaisen Trainer Lab:in kanssa mahdollistaa Auktorisoidun personal trainerin -koulutuksen (APT®) hierojaopintojen yhteydessä. Yhteiskoulutuksesta voit lukea lisää täältä
Opiskelu Urheiluhierojaopistolla

Sport Massage Institute of Finland


Koulutuksen laajuus 

Näyttötutkintoon valmentavan koulutuksen kesto on n. yhdeksän kuukautta (sisältäen n.4 vkon loman) Teoriaa opiskellaan joka arkipäivä koko koulutuksen ajan. Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus suorittaa hieronnan ammattitutkinto. Kun tutkinto on hyväksytysti suoritettu, on oppilaalla oikeus hakea Valviralta Koulutetun hierojan nimikettä.


Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet manuaaliterapiasta, anatomiasta sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksista, että hän voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai toisen palveluksessa hierojana ja urheiluhierojana. 


Hakeutuminen koulutukseen

Hakulomakkeen jätettyäsi otamme yhteyttä sähköpostilla / puhelimitse. Hakemuksen voit jättää täältä.
Opiskelijat valitaan hakemisjärjestyksessä sekä hakemuksen perusteella soveltuvuus järjestyksessä.  


Keskeytykset ja peruutukset

Keskeytysprosentti opistollamme on muutaman prosentin luokkaa menneiden kurssien aikana yhteensä. Opiskelijoiden yhteishenki on loistava ja keskinäinen tiimityöskentely johtaa hyviin tuloksiin. Mikäli et jostain syystä voi ottaa vastaan varaamaasi opiskelijapaikkaa, suoritettua varausmaksua ei palauteta, mutta voit vaihtaa toiselle vuosikurssille.  Perussääntö on, että loppumaksu palautetaan peruutuksen kohdalla silloin, jos oppilas tekee peruutuksen viimeistään viikon kuluessa opintojen alkamisesta.


Opintomateriaali

Opinnot etenevät opiston laadukkailla materiaaleilla, jotka koostuvat eri kokonaisuuksista mm. luusto-, lihas-, hermo-, ja nivelsidemateriaaleista sekä hieronta-, urheiluhieronta- ja venyttelyopetuksesta. Materiaalit ovat opiskelun ajan oppilaiden käytössä myös verkossa. Lisäksi käytämme Lääketieteen kuvastona F.Netter, Atlas of human anatomy ja suosittelemme kirjaa hankittavaksi, mutta se ei ole opinnoissa pakollinen. 


Opiskelujen ohjaus

Opiskelun ohjauksessa painotetaan avointa ja tasavertaista yhteistyötä opettajan ja opiskelijoiden kesken sekä opiskelijan vastuullisuutta, omatoimisuutta ja aktiivisuutta opiskelussa. 

Erityishuomiota suunnataan opiskelijoihin, jotka eivät ole pitkään aikaan opiskelleet. Myös opintoihin vaikuttava elämäntilanne sekä mahdolliset opintojen ohella työskentelystä johtuvat muutokset pyritään ottamaan huomioon.


Tentit

Teoriakokeita järjestetään noin neljän viikon välein. Jokaisesta aihealueesta on oma tenttinsä. Arvosteluasteikko on 1-5. Hyväksyttyyn tenttisuoritukseen vaaditaan vähintään 50 % oikein. Todistuksen saaminen edellyttää oppitunneille ja hierontaharjoitteluun osallistumista sekä hyväksytyt tenttisuoritukset.


Koulutuksen luonne ja opetuksen käytännön järjestely

Oppilaamme ovat olleet iältään 18-59 vuotta. Koulutus on aikuisopiskelua ja ikäraja on 18 vuotta. Opiskelemme kokopäiväisesti ja opiskelu on intensiivistä, opinnot on suunniteltu kuitenkin niin, että  aikaa jää myös Espanjasta nauttimiseen ja mahdolliseen työskentelyyn opintojen ohella.

Koulutus tapahtuu pääosin lähiopetuksena ja sisältää anatomian opiskelua suomeksi ja latinaksi sekä hieronnan ja urheiluhieronnan otteiden harjoittelua käytännössä. Koulutukseen kuuluu urheilu-, sekä kinesioteippausta sekä erilaisia venytystekniikoita passiivisesti sekä aktiivisesti. 

Koulutukseen sisältyy myös yrityksen perustamisluennot sekä liiketoimintasuunnitelman laatiminen, joka on yksi osa hieronnan ammattitutkintoa. Monet opiskelijat ovat käyttäneet suunnitelmaa hyväkseen oman hierontayrityksen perustamisessa. Koulutukseen kuuluu myös EA1 sisältöinen ensiapukoulutus.

Opiskelijat harjoittelevat käytännön hierontaa sekä asiakaspalvelua opiston hoitotiloissa. Asiakashieronta on tärkeä osa opiskelua. Käytännön hierontaharjoittelun opiskelijamme aloittavat kansainvälisten asiakkaiden parissa n. kuukauden lähiopintojen jälkeen, tähän mennessä opiskelijalle on annettu perusvalmiudet käytännön asiakashierontojen toteuttamiseen. Opiskelijat tekevät työssäoppimistaan sekä terveiden, että sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Harjoittelua on kahtena arkipäivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan. 

Opetussuunnitelmamme koostuu pääosin seuraavista teemoista:
- Hierontatyön lähtökohdat
- Fysiologia
- Anatomia
- Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
- Tautioppi
- Kliininen erotusdiagnostiikka
- Urheiluvammojen ennaltaehkäisy ja hoito
- Työterveystieto
- Klassisen- ja urheiluhieronnan käytännön harjoittelu
- Kinesio- sekä urheiluteippaus
- Hierontatyön perusteet ja menetelmät / urheiluhieronta
- Itsehoidon tukeminen
- Asiakaskeskeinen hoitaminen
- Lihashuollon tukitoimet
- Itsenäinen ammatinharjoittaminen / yritystalous sekä yrityssuunnitelma

Sport Massage Institute of Finland, koulutuksen järjestäjänä suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon valmistavan koulutuksen. 


Opintomaksu

Opintomaksu on 2024 alkavissa koulutuksissa
2 500 euroa (sis Iva, eli Alv). Koulutuksen hintaan sisältyy opetussuunnitelman mukainen teoriapaketti sekä käytännön harjoittelu. Opintomaksu on mahdollista maksaa osissa.

Tutkintotilaisuudesta ei tule oppilaalle erillistä maksua.
(Kurssin hintaan ei sisälly hankittavaksi suositeltava: lääketieen kuvasto, F.Netter, Atlas of human anatomy) 


Etäopintojaksot ja lomat

Etäopinnot 2.9 - 27.9.2024
Lähiopinnot 30.9 - 13.12.2024
Joululoma 16.12.2024 - 6.1.2025
Lähiopinnot 7.1. - 26.4.2025

Muita vapaapäiviä ovat Espanjan kirkolliset arkipyhät.

Haluatko lisätietoja?

Lähetä viestiä, vastaamme mielellämme!

Mahdollisuus jatkokoulutukseen

Tarjoamme opiskelijoillemme jatkokoulutusmahdollisuuden Ortopedisen Osteopatian Koulutuskeskuksessa OOKK:ssa Helsingissä. Koulutuksessamme hyvin menestyvät opiskelijat ovat ensisijaisia jatko-opiskelijoita OOKK:n 4-vuotisella osteopaatin koulutuslinjalla, joka toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Hierojakoulutuksemme antaa opiskelijalle erinomaisen pohjakoulutuksen jatkaa hoitoalan syventäviä opintoja. Katso lisää OOKK.


Opiskelu Espanjassa ei oikeuta opintotukeen!

Oppilaat ovat rahoittaneet opintojaan säästöillä, lainalla sekä työskentelemällä osa-aikaisesti opintojen ohella. Fuengirolasta on useita suomalaisia yrityksiä, joissa mahdollisuus osa-aikaiseen työskentelyyn.