Opiskelijaksi

Koulutus Hierojaopistolla on erittäin laadukasta ja intensiivistä!

Haluatko lihashuollon ammattilaiseksi?

Hierojakoulutuksemme kautta opiskelijamme ovat jatkaneet uraansa perustamalla oman hieronta-alan yrityksen tai hakeutuneet suoraan työelämään hoitoalalle. Opiskelijamme ovat myös jatkaneet jatkokoulutukseen mm. Osteopaatin, Fysioterapeutin tai liikunnanohjaajan opintolinjoille. 

Opettajanamme toimii Suomen Urheiluhierojaopistolla vuodesta 2008 opettanut ja ahkeran arvomaailman omaava Koulutettu hieroja, Osteopaatti Kari Kinnunen. Hänen kokemuksensa anatomian osaajana on alan ensiluokkaista tasoa!

Seuraava ammattitutkintoon valmentava hierojakoulutus 6.3.2023 - 1.12.2023!

Koulutuksemme on jaettu sekä etäopintoihin, että lähiopintoihin.
Ensimmäinen kuukausi opiskellaan teoriaa verkossa. Espanjassa lähiopetus aloitetaan kevään 2023 koulutuksessa 3.4.2023!


Opiskelu Urheiluhierojaopistolla

Sport Massage Institute of Finland


Koulutuksen laajuus 

Näyttötutkintoon valmentavan koulutuksen kesto on yhdeksän kuukautta (sisältäen neljän vkon loman). Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus suorittaa hieronnan ammattitutkinto. Kun tutkinto on hyväksytysti suoritettu, on oppilaalla oikeus hakea Valviralta Koulutetun hierojan nimikettä.


Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet hieronnassa ja urheiluhieronnassa, että hän voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai toisen palveluksessa hierojana ja urheiluhierojana.  


Hakeutuminen koulutukseen

Hakulomakkeen jätettyäsi otamme yhteyttä ja järjestämme etähaastattelun. Hakemuksen voit jättää täältä.
Haastatelun yhteydessä voit myös esittää kysymyksiä vastaavalle opettajalle.

Opiskelijat valitaan hakemisjärjestyksessä ja sisäänpääsyhaastattelun perusteella soveltuvuus järjestyksessä.  


Keskeytykset ja peruutukset

Keskeytysprosentti opistollamme on muutaman prosentin luokkaa menneiden kurssien aikana yhteensä. Opiskelijoiden yhteishenki on loistava ja keskinäinen tiimityöskentely johtaa hyviin tuloksiin. Mikäli et jostain syystä voi ottaa vastaan varaamaasi opiskelijapaikkaa, suoritettua varausmaksua ei palauteta. Perussääntö on, että loppumaksu palautetaan peruutuksen kohdalla silloin, jos oppilas tekee peruutuksen viimeistään viikon kuluessa opintojen alkamisesta.


Opintomateriaali

Opinnot etenevät opiston nykyaikaisilla materiaaleilla, jotka koostuvat eri kokonaisuuksista mm. luusto-, lihas-, hermo-, ja nivelsidemateriaaleista sekä hieronta-, urheiluhieronta- ja venyttelyopetuksesta. Materiaalit ovat opiskelun ajan oppilaiden käytössä myös verkossa. Lisäksi käytämme Lääketieteen kuvastona F.Netter, Atlas of human anatomy ja suosittelemme kirjaa hankittavaksi, mutta se ei ole opinnoissa pakollinen. 


Opiskelujen ohjaus

Opiskelun ohjauksessa painotetaan avointa ja tasavertaista yhteistyötä opettajan ja opiskelijoiden kesken sekä opiskelijan vastuullisuutta, omatoimisuutta ja aktiivisuutta opiskelussa. 

Erityishuomiota suunnataan opiskelijoihin, jotka eivät ole pitkään aikaan opiskelleet. Myös opintoihin vaikuttava elämäntilanne pyritään ottamaan huomioon.


Tentit

Teoriakokeita järjestetään noin neljän viikon välein. Jokaisesta aihealueesta on oma tenttinsä. Arvosteluasteikko on 1-5. Hyväksyttyyn tenttisuoritukseen vaaditaan vähintään 50 % oikein. Todistuksen saaminen edellyttää oppitunneille ja hierontaharjoitteluun osallistumista sekä hyväksytyt tenttisuoritukset.


Koulutuksen luonne ja opetuksen käytännön järjestely

Oppilaamme ovat olleet iältään 18-59 vuotta. Koulutus on aikuisopiskelua ja ikäraja on 18 vuotta. Opiskelemme kokopäiväisesti ja hyvin intensiivisesti. Mutta aikaa jää myös Espanjasta nauttimiseen. 

Koulutus tapahtuu pääosin lähiopetuksena ja sisältää anatomian opiskelua suomeksi ja latinaksi sekä hieronnan ja urheiluhieronnan otteiden harjoittelua käytännössä. Koulutukseen kuuluu urheilu-, sekä kinesioteippausta sekä erilaisia venytystekniikoita passiivisesti sekä aktiivisesti. 

Koulutukseen sisältyy myös yrityksen perustamisluennot sekä liiketoimintasuunnitelman laatiminen, joka on yksi osa hieronnan ammattitutkintoa. Monet opiskelijat ovat käyttäneet suunnitelmaa hyväkseen oman hierontayrityksen perustamisessa. Koulutukseen kuuluu myös EA1 sisältöinen ensiapukoulutus.

Opiskelijat harjoittelevat käytännön hierontaa sekä asiakaspalvelua opiston hoitotiloissa. Asiakashieronta on tärkeä osa opiskelua. Käytännön hierontaharjoittelun opiskelijamme aloittavat kansainvälisten asiakkaiden parissa n. kuukauden opiskelun jälkeen, tähän mennessä opiskelijalle on annettu perusvalmiudet käytännön asiakashierontojen toteuttamiseen. Opiskelijat tekevät työssäoppimistaan sekä terveiden, että sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa.

Opetussuunnitelmamme koostuu pääosin seuraavista teemoista:
- Hierontatyön lähtökohdat
- Fysiologia
- Anatomia
- Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
- Hierontatyön perusteet ja menetelmät / urheiluhieronta
- Klassisen- ja urheiluhieronnan käytännön harjoittelu
- Kinesio- sekä urheiluteippaus
- Tautioppi
- Työterveystieto
- Itsehoidon tukeminen
- Asiakaskeskeinen hoitaminen
- Lihashuollon tukitoimet
- Itsenäinen ammatinharjoittaminen / yritystalous

Sport Massage Institute of Finland, koulutuksen järjestäjänä vastaa tutkintoon valmistavasta koulutuksesta. Spoma suunnittelee ja toteuttaa Hierojan ammattitutkinnon opiskelijoiden opetuksen ja ohjauksen lainsäädännön mukaisesti.


Opintomaksu

Opintomaksu on 2023 alkavissa koulutuksissa
2 500 euroa (sis Iva, eli Alv). Koulutuksen hintaan sisältyy opetussuunnitelman mukainen teoriapaketti sekä käytännön harjoittelu. Opintomaksu on mahdollista maksaa osissa.

Tutkintotilaisuudesta ei tule oppilaalle erillistä maksua
(Kurssin hintaan ei sisälly hankittavaksi suositeltava: lääketieen kuvasto, F.Netter, Atlas of human anatomy) 


Lomat

Keväällä 2023 alkava koulutus, loma: 19.6.2023-31.7.2023.
Syksyllä 2023 alkava koulutus, loma: varmistuu alkuvuodesta.
Muita vapaapäiviä ovat Espanjan kirkolliset arkipyhät.


Haluatko lisätietoja?

Lähetä viestiä, vastaamme mielellämme!

Mahdollisuus jatkokoulutukseen

Tarjoamme opiskelijoillemme jatkokoulutusmahdollisuuden Ortopedisen Osteopatian Koulutuskeskuksessa OOKK:ssa Helsingissä. Kurssillamme hyvin menestyvät opiskelijat ovat ensisijaisia jatko-opiskelijoita OOKK:n 4-vuotisella osteopaatin koulutuslinjalla, joka toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Hierojakoulutuksemme antaa opiskelijalle erinomaisen pohjakoulutuksen jatkaa hoitoalan syventäviä opintoja. Katso lisää OOKK.


Opiskelu Espanjassa ei oikeuta opintotukeen!

Oppilaat ovat rahoittaneet opintojaan lainalla, säästöillä sekä työskentelemällä osa-aikaisesti opintojen ohella. Fuengirolasta on useita suomalaisia yrityksiä, joissa mahdollisuus osa-aikaiseen työskentelyyn.