Luennot

Luennoitsija Kari Kinnunen

Hierojaopiston johtaja, Ortopedinen Osteopaatti
Kari Kinnunen on yksi alansa parhaita koulutuksen ja työkokemuksensa ansiosta. Kari on kouluttautunut hierojaksi vuonna 2007 ja Ortopedisen Osteopatian (OOKK) koulutuksen hän on saanut vuosina 2008-2012.

Kari on toiminut jalkapalloseura PK-35:n fysiona 2008-2013. Hänellä on vahva kokemus urheiluvammojen diagnostiikasta sekä kuntoutuksesta. Asiakasvastaanottoa Kari on tehnyt vuodesta 2007, hoitaen monen lajin ammattilaisia sekä harrastajia.

Kari on toiminut Suomen Urheiluhierojaopistolla opettajan tehtävissä vuodesta 2008. OOKK:n (Ortopedisen Osteopatian koulutuskeskus) luennoitsijana hän on toiminut satunnaisesti vuodesta 2012.

Espanjassa, Spomalla Kari on ollut mukana vastaavana opettajana vuodesta 2013 lähtien. Spoma on tunnettu laadukakkaasta opetuksesta, joka näkyy selkeästi opiskelijoiden ja valmistuneiden ammattilaisten anatomian tietämyksessä samoin kuin käytännön työssä. 

Koko ikänsä urheillut Kari on seurannut 11 vuotta erittäin läheltä Padelin räjähdysmäistä suosiota ja sen mukanaan tuomia tuki- ja liikuntaelin vammoja Espanjan Aurinkorannikolla sekä Suomessa. Samalla lajia itsekkin harrastaen. 

Urheiluvammat ja kuntoutus -Luennot

Urheiluvammat ja kuntoutus

Urheiluvammat ja kuntoutus -luennot suunnitellaan lajispesifisten kuormitusten pohjalta. Lajin tyypillisiin ongelmiin keksittyen. Luennoilla käydään läpi lajin kuormitusfysiologiaa, lajivaatimusten mukaista liikekontrollia sekä liikkuvuutta. Lisäksi käydään läpi liikekontrollin ja liikkuvuuden häiriöitä ja miten nämä vaikuttavat rasitusvammojen ja tapaturmien syntyyn sekä muita vammojen syntyyn vaikuttavia tekijöitä, mm. riittämätön palautuminen. Luennoilla keskitytään kuormitustekijöihin, joihin urheilija/harrastaja voi itse vaikuttaa ja tämän kautta ennaltaehkäistä mahdollisia vammoja. Lisäksi käydään läpi perustietoa lajispesifien vammojen kuntoutuksesta ja itsehoidosta. 

Luento antaa sinulle, urheilija / harrastaja tietoa palautumisesta, harjoittelun rytmityksestä sekä lihashuollosta. Kun opit välttämään vammat, pakotetut lepopäivät vähenevät ja tuloksesi paranevat!


Esimerkkinä Padel

Tutkimuksen mukaan 40,4% padelista aiheutuvista vaivoista on jänteiden vammoja. Jännevammat ovat yleensä rasitusvammoja. Yleisimpänä yksittäisenä vammana nousee esiin epicondyliitti eli tenniskyynärpää, kyynärpäätuet ovatkin melko tuttu näky padel kentillä.

Yksinkertaisuudessaan rasitusvammat useimmiten johtuvat siitä, että kipuilevaa kudosta on kuormitettu liikaa sen suorituskykyyn nähden. Tähän ongelmaan on olemassa ratkaisu, omat fyysiset ominaisuudet on nostettava lajin vaatimusten tasolle. Ja mikä se taso on, riippuu paljolti pelattavien pelien intensiteetistä sekä määrästä.
Yleensä vastaus löytyy siitä mitä on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Palloa lyödään keskimäärin 300 kertaa pelissä, jos näiden kaikkien 300 toiston kuormitus kohdistuu ainoastaan käden rakenteille, päivittäin tai jopa useita kertoja päivässä, syntyy rasitusvamma.

Padel vaatii todella suuren määrän kyykkyjä ja askelkyykkyjä eri kulmissa. Kyykkyyn pääseminen saattaa tuottaa vaikeuksia, jolloin paikkaamme tätä rajoitetta selän liikkeellä. Askelkyykyssä on usein haasteita lantion sivusuuntaisessa kontrollissa, joka vaikuttaa koko alaraajan kineettiseen ketjuun. Tämä taas nostaa koko alavartalon kuormaa, hidastaa suunnanmuutoksia ja sitä kautta vaikuttaa myös oikeaan lyönti asentoon.
Yläraajan vammoissakin on hyvin usein kysymys alaraajojen puutteellisesta toiminnasta. Yläraajan kuormaa nostavat hyvin usein myös olkanivelen liikerajoitteet sekä lavan kontrollin häiriöt.

Jos haluaa kehittyä, on erittäin tärkeää oppia tiedostamaan lajin fyysiset vaatimukset ja tunnistamaan omat heikkoudet. Jotta vahvuudet voivat kehittyä on heikkouksia kehitettävä! 


Ota yhteyttä! 

Kokoamme luentnon tarpeittesi ja toiveidesi mukaan!