Fuengirola

Fuengirola, Malaga, Andalucia, Espanja

Fuengirola

Costa Del Sol, Andalucia, Malaga, Spain


Fuengirola on etelä espanjalainen kaupunki, joka kuuluu Málagan maakuntaan ja Andalusian autonomiseen alueeseen. Hiekkarantaa riittää kahdeksan kilometrin matkalta. Fuengirolassa asuu arvioilta n. 15 -20 000 suomalaista ja kielitaidoton pärjääkin hyvin pelkällä suomenkielellä.   

Ravintoloita ja kahviloita katukuvassa on paljon ja marketit tarjoavat edullisia ruoka-ostoksia. Tiistaisin Feria alueella on markkinat, joilta voi ostaa tuoreet hedelmät ja vihannekset.

Liikkuminen Fuengirolassa on helppoa, paikallisbussi on edullinen ja Renfe -juna Malagan ja Fuengirolan välillä kulkee päiväsaikaan 20 minuutin välein. Junalla pääsee lentokentälle 20 minuutissa. Fuengirolasta on myös hyvät bussiyhteydet muihin Andalucian kaupunkeihin. Lentäenkin pääsee edullisesti esim. Pohjois-Espanjaan sekä saarille.

Yli 300 aurinkoista päivää vuodessa takaavat, että ulkona voi harrastaa ja oleskella ympäri vuoden. Talvisinkin lämpötilat lähentelevät +20 astetta, toisinaan ylikin. Harrastusmahdollisuuksia on Fuengirolassa ja lähikaupungeissa paljon, Padel- ja tenniskentän saa vuokralle n.6e/h, suppailla voi vuoden ympäri ja Frisbeegolfratakin löytyy. Mahtavia vaellus ja maastopyöräilyreittejä sekä kalliokiipeilymahdollisuuksia unohtamatta. Laskettelemaankin pääsee Granadassa, Sierra Nevadan vuorilla.

Perheellisille Fuengirolasta löytyy kouluja, joissa opiskellaan suomenkielellä esikoulusta lukion loppuun saakka. Myös paikallisiin kouluihin on mahdollista hakea. Suomenkielisiä kouluja ja päiväkoteja/kerhoja: 
Aurinkorannikon suomalainen koulu, Colegio Finlandes
Fuengirolan kotikoulu
Au­rin­ko­ran­ni­kon opetus ja valmennus
- Lastenkerho Tuiskula
- Costan pikkuluovat 
- Noisy Bee

Eläminen on Espanjassa edullisempaa kuin suomessa. esim. Ruoka-ostokset ovat Espanjassa n.30% edullisempia kuin Suomessa.

Vuokra-asunto on helppo saada suomalaisten välittäjien avittamana, tai paikallisilta asunnonomistajilta. Vuokra-asunnon hinnat vaihtelevat asunnon sijainnista ja kunnosta riippuen n. 600e - ylöspäin. Suomalaisia asunnonvälittäjiä löydät esim. täältä. Fotocasasta sekä Idealistasta löytyy paikallisten välittämiä asuntoja. Osa oppilaista suosii myös kimppa-asumista! 

Aurinkorannikon uutisiin pääset tutustumaan myös paikallislehtiemme sivuilla Fuengirola.fi sekä Suomalainen Espanjassa ja Olé.  

Osa oppilaista on työskennellyt opintojen ohella. Etätyöt Suomesta ovat yleistyneet ja työpaikkoja löytyy myös mm. Suomalaisista palvelukeskuksissa Fuengirolasta, joita esimerkiksi: Barona, StaffpointReakt, Wannado, Lion King sales. 

Autamme mielellämme käytännönjärjestelyissä! 

Haluatko lisätietoja?

Lähetä viestiä, vastaamme mielellämme!