Fuengirola
Fuengirola, Malaga, Andalucia, Espanja

Fuengirola

Costa Del Sol

Fuengirola on etelä espanjalainen kaupunki, joka kuuluu Málagan maakuntaan ja Andalusian autonomiseen alueeseen. Hiekkarantaa riittää kahdeksan kilometrin matkalta. Fuengirolassa asuu arvioilta n. 15 -20 000 suomalaista ja kielitaidoton pärjääkin hyvin pelkällä suomenkielellä.   

Ravintoloita ja kahviloita katukuvassa on paljon ja marketit tarjoavat edullisia ruoka-ostoksia. Tiistaisin Feria alueella on markkinat, joilta voi ostaa tuoreet hedelmät ja vihannekset.

Liikkuminen Fuengirolassa on helppoa, paikallisbussi on edullinen ja Renfe -juna Malagan ja Fuengirolan välillä kulkee päiväsaikaan 20 minuutin välein. Junalla pääsee lentokentälle 20 minuutissa. Fuengirolasta on myös hyvät bussiyhteydet muihin Andalucian kaupunkeihin. Lentäenkin pääsee edullisesti pohjois espanjaan sekä saarille.

Yli 300 aurinkoista päivää vuodessa takaavat, että ulkona voi harrastaa ja oleskella ympäri vuoden. Talvisinkin lämpötilat lähentelevät +20 astetta, toisinaan ylikin. Harrastusmahdollisuuksia on Fuengirolassa ja lähikaupungeissa paljon, laskettelmaankin pääsee Granadassa, Sierra Nevadan vuorilla. 

Perheellisille Fuengirolasta löytyy kouluja, joissa opiskellaan Suomalaisen opetussuunnitelman mukaan, esikoulusta lukioon saakka. Myös paikallisiin kouluihin on mahdollista hakea. Vuokra-asunto on helppo saada suomalaisten välittäjien avittamana, tai paikallisilta asunnonomistajilta.