SpomaKupla ja oppilaiden palautteita

23.05.2023

Spoma&FugeKupla

Ja palautteet :) 

Moni oppilaistamme saapuu Fuengirolaan yksin ja muutto uuteen maahan jännittää. Saattaa myös mietityttää onko tehnyt oikean valinnan oppilaitosta/opettajaa ja opetusympäristöä valitessaan. Pärjääkö taloudellisesti, tuleeko koti-ikävä :)


Teemme palautekyselyn kahdesti lukuvuoden aikana. Keräämme palautetta oppilailtamme kehittääksemme opetustamme jatkuvasti sekä kehittyäksemme Opistona. Ja tottakai meitä kiinnostaa myös kokemus kokonaisuutena!
Järjestäen palaute oppilailtamme (myös anonyymisti annettu) on erinomaista. 

Kun opiskelukaverit ovat samassa lähtökohdassa, on uusiin ihmisiin helppo tutustua. Lukuvuotta Fuengirolassa kuvataan usein tietynlaisena kuplana, sillä kotiSuomen arki, perhe ja ystävät eivät täälä ole arjessa mukana, ainakaan (välttämättä) jatkuvasti. Vapaa-aikaa auringon alla vietetään yhdessä, paljon! Lukuvuodesta jää useinmiten elinikäisiä ystävyyssuhteita (myös parisuhteita) ja kertakaikkisen mahtavia muistoja! Tämä korostuu vuodesta toiseen oppilaidemme palautteissa!
Se mikä myös korostuu palautteissa, on opetuksemme laatu. Me voimme kyllä yrittää kertoa ja vakuutella kuinka laadukasta opetuksemme on, mutta oppilaiden palautteet kertovat totuuden! Tätä työtä tehdessä on tärkeintä, että juuri se valinta on ollut (enemmän) kuin oikea ja oppilaamme ovat lukuvuoden jälkeen tyytyväisiä valintaansa, opetuksemme tasoon sekä Spomaan Opistona!
Unohtamatta kaikkea sitä, mitä opintojen ulkopuolella on tullut koettua, kaikki ne yhteiset hetket sekä uudet ystävät ja unohtumattomat muistot!
Valmistumisen hetki ja nk. kuplan puhkeaminen herkistää, vuodesta toiseen. Se on myös hetki jolloin kiitosten hetkellä tuntee, että meillä tehdään asioita oikein <3 


Koska kuvat (ja videot) kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, keräsimme tähän postaukseen palautevideota, joissa oppilaat kertovat lukuvuodesta, käytännön järjestelyistä, Fuengirolan hintatasosta, vuokra-asunnon etsinnästä sekä kokemuksista, joita rohkeus lähteä toiseen maahan opiskelemaan on mahdollistanut! Keräsimme vuosien varrelta myös ihania muistoja kuvina <3

Kiitos meille kaikille Opistolla, mutta SUURIN KIITOS teille, meidän mahtavat oppilaat! Ilman teitä, ei olisi meitä!

Lisää oppilaidemme kokemuksia löydät sivuiltamme: www.spoma.fi/kokemuksia