Hierojaharjoittelujakso Espanjassa

18.04.2023

Hierojaopiskelija Espanjassa!

Salla, Savon ammattioppilaitoksesta vietti hierojaharjoittelujakson Spomalla keväällä 2022


Työpaikka ja työtehtävät

Työssäoppimispaikkani on Los Pacosissa Fuengirolassa sijaitseva hierontaopisto ja saan osallistua aamun teoriatunneille asiakaspalvelun lisäksi. 

Ensimmäisenä päivänä hyppään suoraan mukaan teoria opiskeluun. Opettajan valtava tietämys ja kokemus tekevät opetuksesta mielenkiintoista ja oivaltavaa. Ei ole tekstien lukemista näytöltä, vaan näytöllä näkyy sen hetken käsittelyssä oleva esim. nivel kolmiulotteisena ja sitä pyöritellään ja pilkotaan ja opettaja kertoo hyvin esimerkillistäen sen toiminnasta. Lopputunnista teemme käsittelyjä toisille.

Olen todella vaikuttunut koulun opetuksen tasosta. Koulussa on juuri siirrytty sähköiseen potilaskirjaukseen ja opettelen sitä loppupäivästä.

Toisena päivänä aloitan asiakaspalvelun. Vuorot ovat 4 h pituisia ja joko 12.00–16.00 tai 16.00–20.00. Ensimmäisen asiakaspalvelu päivän jälkeen sähköinen kirjaus alkoi luonnistua ja loppujen lopuksi onkin selkeämpi ja nopeampi kuin paperinen versio, johon olen tottunut. Asiakkaat ovat mukavia ja työ ei tunnu erilaiselta Suomeen verrattuna. Suurin osa asiakkaista on suomalaisia mutta myös muita pohjoismaalaisia ja brittejä käy myös jonkun verran. Pyykkihuolto kuuluu myös tehtäviin vuoron aikana. Vuoron jälkeen pääsen asunnolle kävelemään alamäkeä, kun aamut ovat sitten ylämäen kävelyä. Olen yllättynyt, että Espanjassa on vielä valoisaa ilta yhdeksään asti, ei siis tarvitse kävellä pimeässä vuoron jälkeen asunnolle.

Asiakkaissa koululla oli paljon golffareita ja padelin pelaajia, myös jalkoja hierotettiin paljon, kun täällä kävellään paljon ja mäkisiä maastoja.

Pääsin myös hieromaan opettajan pariin otteeseen, josta sai hyvää palautetta omasta työstä. Koululla oli lämmin ilmapiiri niin opiskelijoiden kuin ammattilaisten kesken, apua oli helppo tarvittaessa pyytää.

Asuminen ja vapaa-aika

Olen saanut mukaani Espanjaan tyttäreni, joka käy päivisin päiväkodissa ja mieheni, joka työskentelee etänä. Tämä oli suurin syy miksi Fuengirola valikoitui kohteeksi, alueelta löytyy suomenkielistä päivähoitoa ja etätyöpiste. 

Pitkät valoisat päivät ja lämmin ilmasto mahdollistavat ulkoelämästä nauttimisen pitkälle iltaan.

Asumme lähellä Paloma Parkia, joka on todella viihtyisä ja kaunis puisto alue, josta löytyy myös isot leikkialueet myös lapsille. Illat kuluvat ulkona lähialueita ihastellen. Benalmadena oli hyvä valinta asuinpaikaksi, pidän espanjalaistyylisistä matalista rakennuksista ja rauhallisuudesta. Syömme viikonloppuisin paljon ulkona, merenelävät pääosassa.

Junamatka Benalmadenasta Los bolichesiin kestää vain 10 min ja lipun lataaminen automaatilla osoittautuu helpoksi ja todella edulliseksi. Työssäoppimispaikkani on Los Pacosissa, jonne kuljen kävellen ja junalla. Kävelyä tulee yhteensä 3 km yhteen suuntaan.

Ilmat olivat hyvin vaihtelevat, välillä sai olla villatakkia päällä, välillä lämpöä oli 30 ja pääsimme rannalle rentoutumaan. Asunnossamme oli myös yhteinen uima-allas alue, joka oli myös käytössämme. Asunnossa oli terassillamme ulkogrilli, joka oli kyllä todella huippu, kun pääsi itse grillaamaan mereneläviä ja kasviksia ja nauttimaan ne vielä ulkosalla istuskellen. Terassiltamme näkyi padel- ja tenniskentät, josta saimme idean lähteä pelaamaan tennistä. Muuten kyllä urheilu painottui useiden kilometrien kävelyyn päivittäin, joka tuli ihan huomaamatta.

Viikonloppuisin ehti lähteä kauemmaksikin. Kävimme Malagassa, Mijas pueblossa ja Costassa sekä Marbellassa ostoskeskuksessa. Torremolinoksessa kävimme kävellen Benalmadenasta kaunista rantakatua pitkin. Mijas oli todella nätti paikka, joka kannatti käydä kokemassa. Malagassa olisi ollut nähtävää vielä toiseksikin päiväksi.

Linkki artikkeliin Sakkyn sivuille