Muutto Fuengirolaan!

01.02.2022

Blogissamme on nyt esitelty opistoa, käsitelty aihetta hierojan työ sekä kirjoitettu hieronnan ja urheiluhieronnan eroista. Toki myös Padel mainittu😁 Nyt ajattelin kirjoittella hieman Fugesta🇪🇸,
Suomen eteläisimmästä kaupungista 😎 

Jos et vielä tiennyt, niin Fuengirola on etelä espanjalainen kaupunki, joka kuuluu Málagan maakuntaan ja Andalusian autonomiseen alueeseen. Hiekkarantaa meillä riittää kahdeksan kilometrin matkalta. Fuengirolassa asuu arvioilta n. 15 -20 000 suomalaista ja kielitaidoton pärjääkin hyvin ihan vaikka pelkällä suomenkielellä!

Eläminen on edullista ja aurinko paistaa, talvellakin! Ravintoloita ja kahviloita on paljon ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä lähiruokaa saa markkinoilta joka tiistai. Ostoskeskuksiakin löytyy Fuengirolasta ja lähikaupungeista shoppailuintoisille. 

Liikkuminen on helppoa ja edullista, paikallisbussit sekä Renfe -juna Malagan sekä Fuengirolan välillä liikennöi päiväsaikaan 20 minuutin välein. Lentokentälle pääsee 20 minuutissa. 

Meillä on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa! Talvisinkin lämpötilat lähentelevät +20 astetta, toisinaan ylikin. Ulkoilla ja harrastaa voi vuoden ympäri! Harrastusmahdollisuuksia on monia. Padel- ja tenniskentän saa vuokralle n.6e/h, suppailla voi vuoden ympäri ja Frisbeegolfratakin löytyy. Mahtavia vaellus ja maastopyöräilyreittejä sekä kalliokiipeilymahdollisuuksia unohtamatta. Laskettelemaankin pääsee talviaikaan Granadassa, Sierra Nevadan vuorilla.

Tietenkin muuttaminen saattaa jännittää, varsinkin kun muuttaa ulkomaille. Fuengirola on kyllä varmasti yksi helpoimmista muuttokohteista. Lentoaika suomesta vain 4,5h!

Perheellisille Fuengirolasta löytyy kouluja, joissa opiskellaan suomenkielellä esikoulusta lukion loppuun saakka. Myös paikallisiin kouluihin on mahdollista hakea. Suomenkielisiä kouluja sekä kerhoja ovat mm.
- Aurinkorannikon suomalainen koulu, Colegio Finlandes
- Fuengirolan kotikoulu
- Au­rin­ko­ran­ni­kon opetus ja valmennus
- Lastenkerho Tuiskula
- Costan pikkuluovat

Vuokra-asunnon saa järjestettyä vaikka suomalaisten välittäjien avittamana, toki myös paikallisilta. Vuokra-asunnon hinnat vaihtelevat asunnon sijainnista ja kunnosta riippuen n.500e - ylöspäin. Oppilaamme suosivat myös kimppa-asumista!

Opiskeluaikataulut on suunniteltu niin, että aikaa jää myös työskentelyyn. Etätyöt Suomesta ovat yleistyneet ja työpaikkoja löytyy myös mm. Suomalaisista palvelukeskuksissa Fuengirolasta ja lähiympäristöstä.

Opintokokonaisuutemme on suunniteltu niin, ettei Espanjassa opiskelujen vuoksi tarvitse olla yli kuutta kuukautta kerrallaan. Suomen sosiaaliturva säilyy ja etäopintojaksojen aikana on mahdollista lentää vaikka Suomeen töihin. Luehan lisää opintojen sisällöstä täältä.

Mikäli et halua ajella autolla Euroopan halki, suoria ja pomppulentoja on saatavilla edullisesti. Eli nyt vain pakkaamaan matkalaukut, aurinko ja opiskelu Fuengirolassa odottavat!

ps. Autamme mielellämme myös käytännönjärjestelyissä, ole rohkeasti yhteydessä!
Olemme todennäköisesti jo aiemmin vastanneet samantapaisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin muutosta, Espanjasta, Koronasta sekä opiskelujen sisällöstä! 

Toivoopi: Saila Takala / Sport Massage Institute of Finland