Mistä on Fuengirolan Hierojaopisto tehty?

19.08.2021

...El Professorista, oppilaista, anatomiasta, hierojista, lihaksista ja backstagesta! 


Tämän päivän Hierojaopiston tarinan aloittaa sen johtaja, pääopettaja

"El Professor" Kari Kinnunen


Kari kiinnostui aikoinaan omien vammojensa pohjalta anatomiasta, tie vei urheilutaustankin johdosta urheiluhierojasta ortopediseksi osteopaatiksi.

Hän itse kuvaa hetkeä jolloin päätti lähteä alalle: Istuin Fysioterapiassa polvi paketissa ja katsoin kun terapeutti tulosti valmiit kuntoutusohjeet ja asia oli käsitelty alle 5 minuutissa. 17 -vuotiaalle varastomiehelle fysioterapeutin työ näytti tuolloin jopa liiankin helpolta. Nykyään, 20 vuotta myöhemmin, Kari tietää, että hoitotyö on kaikkea muuta kuin helppoa.

Kinnunen pääsi vuonna 2006 opiskelemaan Suomen Urheiluhierojaopistolle urheiluhierojaksi, ajatuksenaan opiskella fysioterapiaa. Vähänpä hän tuolloin tiesi tulevasta.
..

Anatomian opinnot veivätkin Karin mukanaan ja opiskelut jatkuivat Ortopediseen osteopatioaan OOKK:lle, josta hän valmistui osteopaatiksi 2012. Samalla hän kartutti käytännön osaamistaan jalkapallojoukkue PK35 Fysiona. Manuaaliterapia, aito auttamishalu sekä itsepintainen potilaan vaivan syyn löytäminen veivät mukanaan.


Nykyään useimmat oppilaat tituleeraavat opettajaansa käveleväksi Netteriksi (Frank. H Netter, kuvittanut myydyimmän anatomian kirjan, jota Hierojaopistollakin opinnoissa käytetään)
 Myös Senseiksi kutsuttu Kinnunen opettaa rakkaudesta lajiin, ja se näkyy oppilaiden osaamisessa.

Espanjaan Kinnunen saapui 2013, hän toimi tuolloin pääopettajana Hierojakoululla, jonka juuret juontavat aina -90 luvun alulle saakka. Aurinkorannikolla onkin siten koulutettu hierojia jo kolmen vuosikymmenen ajan. Hierojaopiston johtajuuden Kari sai vuonna 2019, tunnustuksena loistavasta työstään pääopettajana vuosina 2013-2018.
 Kauaa hän ei ehtinyt puikoissa olla, kun maailman tilanne päätti koetella kovalla kädellä.


Yrittäjänä keväällä 2020 rysähtänyt tilanne olisi ollut helpompi hyväksyä, jos olisi itse epäonnistunut. Covid-19 ei kuitenkaan uhka-analyyseissämme ollut, tuskin kovin monen muunkaan. Hiljaiseksi tilanne veti, Espanjassa koetussa kahden kuukauden kotikaranteenissakaan ei konkreettisia selviytymisideoita syntynyt. Lukuvuosi 2019-2020 oli omien tavoitteiden ja uudistusten valossa kuitenkin onnistunut ja tämä oli yksi suurimmista syistä siihen, että halu selvitä, uudistua ja puskea kovemmin eteenpäin oli selkeänä, Opistona päätimme selvitä! - Kari Kinnunen

Kinnunen jatkaa Aurinkorannikon Hierojaopiston tarinaa uudella energialla, nykyaikaisilla opetusmenetelmillä sekä opetusmateriaaleilla. Uutta on tulossa, mutta samalla varmalla vakaalla otteella jatketaan. Keväästä 2019 alkaen Hierojaopisto on ollut myös perheyritys, sillä puoliso hoitaa toimiston ja Espanjassa 2016 vuonna syntyneestä pojasta odotetaan jo toisen polven hieronta-alan yrittäjää.

"Olen ylpeä Hierojaopistosta ja siitä, että saan opettaa tulevia hieronta-alan ammattilaisia laadukkaasti nyt ja tulevaisuudessa. -El Professor, Kari Kinnunen

Hierojakoululla häärää muitakin!

Hierontatilan verhojen takaa Calle las Viñasilla, Los Pacosissa löytyy myös läppäriänsä näppäilevä ja somekuvia sommitteleva backstagen Saila, sekä ProTeamin mahtavat ammattilaishierojat Vesku, Linnea ja Jami.

Siinä kohtaa kun käsisaippuat uhkaavat loppua, oppilas ei pääse kirjautumaan verkko-opinto alustalle, ajanvarauksen tietokone ei toimi, some tarvitsee buustia tai pikkujoulut lähestyvät, tilanne vaatii Sailaa, 20 vuoden kokemuksella erinäisistä järjestelmistä ja ihmisistä on hän näissä hommissa kuin Patella polvessa (tärkeä). Tosin harmikseen aikaa jää liian vähän hieronnalle, sillä tokihan Hierojaopistolla työskentelevänä on oltava koulutettu hieroja!


"Onhan tämä perheyrittäminen melkoista, työpalavereja käydään kyllä kellonajasta riippumatta kotonakin! Hienoa on kuitenkin se, että toinen puolisko hoitaa oman tonttinsa ja minä sitten omani, -Kaikki me Opistolla ollaan hyvä tiimi!"- Saila

Opiston tukirankana toimii (lue: Columna Vertebralis) tietenkin ProTeam:in ammattilaishierojat. ProTeami:in poppoo on tärkeä osa toimintaa. Oppilaiden tukena ja yleisen järjestyksen valvojina, ProTeam kuuluu kalustoon.

 Ammattilaisten hierojien vastaanottoa on Hierojaopistolla ollut vuodesta 2014. Suurimmaksi osaksi ProTeamin jäsenet ovat Opistolta valmistuneita hierojia, mutta muutama on opiskellut ammattilaiseksi toisaalla. Meidän tiimiin rekrytään aika harvoin, mutta toki ammattilaisella hierojalla on mahdollisuus työllistyä ProTeamissa!


"Hierojaopistolla työskenteleminen on Superfantsua," -Vesa"

Opistolla työskentely on mahtavaa, työympäristö on viihtyisä ja on mukavaa kun on työkavereita eikä tarvitse yksinään tehdä töitä, pestä pyykkiä tai miettiä mainontaa.😄👌🏻" -Linnea

Eikä Hierojaopisto olisi Opisto ilman: Oppilaita <3



Oppilaat ja jokaisen ryhmän kohdalla toteutuva mahtava tiimihenki hauskuuttaa päivästä, vuodesta ja kurssista toiseen. Suuri ero suomessa opiskelemiseen on se, että täälä oppilaskaverit ovat tiiviimmin yhdessä vapaa-ajalla. Elinikäisiä ystävyyksiä syntyy ja rakkauskin saattaa opintovuoden aikana leimahtaa!  Yhteishenkeä tuetaan harrastamalla yhdessä, huvitoimikunnan (eli Patellan) järjestämiä juhlia unohtamatta!


Lukuvuosi Espanjan auringon alla oli aivan mieletön! Sen lisäksi, että saimme ilmaista aurinkoenergiaa, me saimme uskomattoman mielekkään ja innostavan opiskeluilmapiirin. Tätä ilmapiiriä loi ehdottomasti eniten Kari, joka omalla kiinnostuksellaan ihmisen kehon toimintaan osaa inspiroida ja tempaista kaikki mukaansa oppimaan uutta! Kivana plussana opistolla olivat ammatinharjoittajat, joilta sai myös aina apua tarvittaessa. Ei ole kertaakaan tarvinnut harmitella sitä minne laitoin muutaman tonnin tililtäni. Sijoitin ne vain itseeni, enkä voisi olla tyytyväisempi tästä päätöksestä. Tämä vuosi opetti niin paljon muutakin kuin pelkkää ihmisen anatomiaa. Erityiskiitokset Karille! Löysin koulun myötä paljon uutta itsestäni ja sait myös uskomaan, että minusta/ meistä on vaikka mihin. Opiskelu tuntuu todella helpolta ja mukavalta, kun siihen saa oikeasti tukea ja kannustusta. Aion varmasti jatkaa opintojani eteenpäin terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Se on Karin ansiota! Kiitos myös Saila ja koko Spoma 8:n porukka. Teitte tästä vuodesta ikimuistoisen."
- Meri, Spoma 8, 2019-2020

STAY TUNED 
Ja seuraa meitä somessa:

- Facebook
- Instagram
- Youtube